MofuCon (モフコン) izvira iz zvočne besede mofu mofu (もふもふ), kar pomeni nekaj mehkega in puhastega. . . kot na primer sneg!

Pridružite se nam na najbolj snežni, največji anime konvenciji v celi Sloveniji. Vidimo se 10. Decembra v Ljubljani.

MOFUCON

Člani, ki so dogodek Makkon vsa ta leta vestno organizirali, so se upokojili in prepustili mesto novi generaciji ljubiteljev japonske popularne kulture. Skupaj smo se zato enotno odločili, da upokojimo tudi dogodek Makkon in ustvarimo novega. Seveda, pod budnim očesom naših predhodnikov.

Društvo Makkon vam zdaj končno predstavlja: MofuCon!

MofuCon je najnovejši dogodek organiziran s strani društva Makkon, organizatorjev največjega anime dogodka v Sloveniji. Dogodek v veliki obliki ostaja nespremenjen, tako da se lahko ponovno veselite trgovin, umetnikov, predavanj, video iger, cosplaya in še več.

PRIDRUŽITEV DRUŠTVU MAKKON

Društvo Makkon se uradno srečuje enkrat letno na pikniku, kjer izvolimo nove člane odbora. Članarino Makkon poravnate na samem dogodku, kjer tudi prejmete razne bonitete za vaše darovanje. Ob plačilu je potrebno izpolniti podatke, da vas vnesemo kot Makkon člane. Vsako leto boste vsaj enkrat povabljeni na piknik ali kakšne delavnice.

UGODNOSTI

Organizacijska ekipa je vedno obveščena o zanimivih dejavnostih, konvencijah in podobnih srečanj v Sloveniji. Če si tega želiš, kar vprašaj. Na dogodku Makkon imate člani kar nekaj prednosti. Nekaj izmed njih:

  • Popust na artikle ustvarjalcev organizacijske ekipe (sporočeno na dogodku).
  • Članska sponka, ki nudi raspoznavnost na dogodku.
  • Prvi dve vrsti v predavalnici sta rezervirani za člane Makkona med cosplay tekmovanjem.

OUR PARTNERS

Društvo Animov

Na meji nevidnega

Genki Center

O DRUŠTVU MAKKON


Društvo Makkon je skupnost za skupnost. Gre za odprto združenje, kjer se srečajo kreativnost in znanje. Kot društvo smo uradno osredotočeni na japonsko pop-kulturo – animeji, mange, ipd.. Pa vendar Društvo Makkon sprejema najrazličnejše člane s širokimi interesi in željo po spoznavanju. Starostne omejitve ni, vendar pa tisti pod 15 let potrebujejo dovoljenje starša.

V Društvu Makkon svoja zanimanja, talente in uporabnosti njih odkrivamo s podporo in spodbudo sočlanov. Med seboj ohranjamo prijateljske vezi in skrbimo za to, da vsakdo najde svoje mesto v družbi. Povezuje nas želja po novih spoznanjih, različnih dogodivščinah, predvsem pa sprejemanju med sovrstniki.

Društvo Makkon deluje iz ozadja. Srečujemo se na socialnih medijih, se dobimo za kakšen movie-night, na družabnih igrah, in vsaj enkrat na leto na pikniku. Seveda pa lahko vsak član zorganizira kakšno druženje/zabavo.

Tudi vaša zgovornost ali pomanjkanje le te ni omejitev. Društvo Makkon dovoljuje tudi bolj zadržan pristop, in vam daje čas, da se na našo družbo navadite. Nismo vsiljivi in brez težav nas lahko tiho spremljate iz kota, dokler se sami ne želite pridružiti pogovoru. Pri Makkonu nam socialna anksioznost – strah pred pozornostjo – ni tuja. Če imate slab dan in si želite družbe brez sodelovanja, ali pa ste pač takšne sorte, lahko v naši družbi mirno berete knjigo ali se igrate s telefonom, brez da bi kogarkoli užalili.

Če torej niste škodoželjni, temveč bi radi dobili prijatelje, od katerih se lahko veliko naučite, je Društvo Makkon kot nalašč za vas.

ZGODOVINA DRUŠTVA


Sami začetki Makkona so bili definitivno zanimivi in napeti. Prvi Makkon (2012) je imel to nesrečo, da je mesec pred dogodkom izgubil obljubljen prostor. Gostovalna šola je namreč prekinila dogovor. Izjemna sreča pa nas je predstavila predanemu oboževalcu, s pomočjo katerega smo uspeli najti nadomestni prostor v Šolskem centru Ljubljana na Aškerčevi 1.

Podobno so se izkazali posamezniki, ki so uredili ozvočenje, pripeljali mize, preproge in druge potrebne elemente. Darovali so svoj čas in spekli dobrote za prvi slovenski Maid cafe. Pomoč so nudili tudi Animov in drugi odlični predavatelji in voditelji delavnic, ki so bili pripravljeni deliti svoja strokovna znanja. Dve izjemno talentirani umetnici, Valentina Remenar in Ana Ambrož, sta poskrbeli za Makkonovo grafično podobo z legendarno ilustracijo plakata in navihano Makkonovo lisičjo maskoto Maki. Ravno na tem prvem Makkonu se je pokazalo, da delamo dogodek za neverjetne ljudi. Vse to je navdušilo našega Mariborskega organizatorja, da je naslednja tri leta izpeljeval svoj manjši Chibi Makkon dogodek v Mariboru.

Drugi in tretji Makkon (2013 in 2014) sta se odvila v Kino Šiški. Lokacija je bila neverjetna, saj je bilo čutiti bližino centra in dobro povezanost s potniškim prometom. Kino Šiška je pripomogel tudi k oglaševanju. Oboje je obiskovalcem olajšalo dostop do dogodka. Prvič smo imeli na voljo pravi oder, predstavitveno opremo in odlično ozvočenje. Dogodek je s tem zares zaživel. Makkon se je v Kinu Šiški bohotil z digitalno razstavo, večjim sejmom, jezikovnim delavnicam iz Genki centra in poplavo cosplayerjev. Leto 2014 nam je tudi odprlo državne meje s prvim »mednarodnim nastopom«, ko je na našem odru nastopila hrvaška plesna skupina MiST. Na stopničkah cosplay tekmovanja pa se je pojavil italjanski tekmovalec v kostumu Creeperja iz video igre Minecraft.

Zaradi velikega obiska, se je bil Makkon 2015 premaknjen na Fakulteto za računalništvo in informatiko. Nov prostor je bil večji, novejši in je omogočal lažje gibanje množice. S tem pa so prišli tudi novi izzivi. Oder in ozvočenje smo organizatorji postavljali sami po svojih najboljših močeh. Povezali smo se z Mariborsko skupino Animoku in ljudem predstavili Papercraft, LARP, 3D tisk in Kamishibai za ljubitelje japonskih pravljic. Kar nekaj navdušenja je požela tudi nova ritmična igra Osu. Med samim dogodkom pa nas je nenapovedano obiskala skupina SAGA, ki je imela koncert isti dan po Makkonu.

5. obletnica Makkona (2016) je predstavljala izpopolnitev potenciala tako organizatorjev kot prostorov Fakultete za računalništvo in informatiko. Tako smo na dogodku imeli čast gostovati finalni turnir v igri Weiss Schwarz. Končno smo lahko realizirali manjši »Artist Alley«, kjer je bilo omogočena prodaja umetnin različnih slovenskih talentov. Množica je uspešno dobila dolgo željene karaoke in predvajanje animejev. V spomin petega leta so se med nagradami tekmovanj izdajale celo