O NAS

MOFUCON

MofuCon (モフコン) izvira iz zvočne besede mofu mofu (もふもふ), kar pomeni nekaj mehkega in puhastega. . . kot na primer sneg!

Pridružite se nam na najbolj snežni, največji anime konvenciji v celi Sloveniji. Vidimo se decembra v Ljubljani.

Člani, ki so dogodek Makkon vsa ta leta vestno organizirali, so se upokojili in prepustili mesto novi generaciji ljubiteljev japonske popularne kulture. Skupaj smo se zato enotno odločili, da upokojimo tudi dogodek Makkon in ustvarimo novega. Seveda, pod budnim očesom naših predhodnikov.

​Društvo Makkon vam zdaj končno predstavlja: MofuCon!

MofuCon je najnovejši dogodek organiziran s strani društva Makkon, organizatorjev največjega anime dogodka v Sloveniji. Dogodek v veliki obliki ostaja nespremenjen, tako da se lahko ponovno veselite trgovin, umetnikov, predavanj, video iger, cosplaya in še več.

Ozadje MofuCona

MATEJ

Predsednik Makkona

Stas in obraz MofuCona. Matej, kot predsednik društva Makkon, zavzema odgovorno vlogo pri vzpostavljanju odnosov z javnostjo, zagotavljanju zadovoljstva obiskovalcev ter nadzoru nad ekipo MofuCona.

ROK

Projektni vodja

Možgani in srce celotne magije. Rok s skrbnostjo poskrbi, da vsi deli MofuCona tvorijo harmonično celoto in da vsak oddelek uspešno ter vestno izpolni svoje naloge.

SARA

Poslovna sekretarka

Nadzornica vseh administrativnih in operativnih dejavnosti, z odgovornostjo upravlja z vsemi dokumenti in pravnimi listinami, ki predstavljajo temeljno podlago za delovanje MofuCona.

O NAS

O DRUŠTVU MAKKON

Društvo Makkon predstavlja skupnost, ki je odprta za vse, ki imajo željo po spoznavanju in kreativnosti. Čeprav je naše uradno osredotočenje na japonsko pop-kulturo - anime, mange in podobno, sprejemamo najrazličnejše člane z različnimi interesi. Ne postavljamo omejitev glede starosti, vendar pa mlajši od 15 let potrebujejo dovoljenje starša.

V Društvu Makkon skrbimo za spodbujanje in odkrivanje talentov in interesov naših članov. Prijateljstva med seboj ohranjamo in vsak posameznik najde svoje mesto v družbi. Želimo si novih spoznanj, različnih dogodivščin in predvsem sprejemanja med sovrstniki.

Naše delovanje je diskretno, srečujemo se na socialnih medijih, družabnih igrah, movie-nightih in vsaj enkrat na leto organiziramo piknik. Če pa kdo želi organizirati kakšno druženje ali zabavo, je dobrodošel.

V Društvu Makkon sprejemamo člane z različno ravnjo zgovornosti, saj razumemo, da vsak posameznik potrebuje čas za prilagajanje. Nismo vsiljivi in vam omogočamo, da se tiho pridružite naši družbi, dokler se sami ne želite aktivneje vključiti. Tudi socialna anksioznost nam ni tuja, zato vam nudimo možnost, da berete knjigo ali se igrate s telefonom, brez da bi kogarkoli užalili.

Če iščete prijatelje, ki jih lahko veliko naučite in hkrati razvijate svoje zanimanje za kreativnost in različne kulture, vas vabimo, da se nam pridružite v Društvu Makkon.
Preberi več

ZGODOVINA DRUŠTVA

Sami začetki Makkona so bili definitivno zanimivi in napeti. Prvi Makkon (2012) je imel to nesrečo, da je mesec pred dogodkom izgubil obljubljen prostor. Gostovalna šola je namreč prekinila dogovor. Izjemna sreča pa nas je predstavila predanemu oboževalcu, s pomočjo katerega smo uspeli najti nadomestni prostor v Šolskem centru Ljubljana na Aškerčevi 1.

Podobno so se izkazali posamezniki, ki so uredili ozvočenje, pripeljali mize, preproge in druge potrebne elemente. Darovali so svoj čas in spekli dobrote za prvi slovenski Maid cafe. Pomoč so nudili tudi Animov in drugi odlični predavatelji in voditelji delavnic, ki so bili pripravljeni deliti svoja strokovna znanja. Dve izjemno talentirani umetnici, Valentina Remenar in Ana Ambrož, sta poskrbeli za Makkonovo grafično podobo z legendarno ilustracijo plakata in navihano Makkonovo lisičjo maskoto Maki. Ravno na tem prvem Makkonu se je pokazalo, da delamo dogodek za neverjetne ljudi. Vse to je navdušilo našega Mariborskega organizatorja, da je naslednja tri leta izpeljeval svoj manjši Chibi Makkon dogodek v Mariboru.

Drugi in tretji Makkon (2013 in 2014) sta se odvila v Kino Šiški. Lokacija je bila neverjetna, saj je bilo čutiti bližino centra in dobro povezanost s potniškim prometom. Kino Šiška je pripomogel tudi k oglaševanju. Oboje je obiskovalcem olajšalo dostop do dogodka. Prvič smo imeli na voljo pravi oder, predstavitveno opremo in odlično ozvočenje. Dogodek je s tem zares zaživel. Makkon se je v Kinu Šiški bohotil z digitalno razstavo, večjim sejmom, jezikovnim delavnicam iz Genki centra in poplavo cosplayerjev. Leto 2014 nam je tudi odprlo državne meje s prvim »mednarodnim nastopom«, ko je na našem odru nastopila hrvaška plesna skupina MiST. Na stopničkah cosplay tekmovanja pa se je pojavil italjanski tekmovalec v kostumu Creeperja iz video igre Minecraft.



Zaradi velikega obiska, se je bil Makkon 2015 premaknjen na Fakulteto za računalništvo in informatiko. Nov prostor je bil večji, novejši in je omogočal lažje gibanje množice. S tem pa so prišli tudi novi izzivi. Oder in ozvočenje smo organizatorji postavljali sami po svojih najboljših močeh. Povezali smo se z Mariborsko skupino Animoku in ljudem predstavili Papercraft, LARP, 3D tisk in Kamishibai za ljubitelje japonskih pravljic. Kar nekaj navdušenja je požela tudi nova ritmična igra Osu. Med samim dogodkom pa nas je nenapovedano obiskala skupina SAGA, ki je imela koncert isti dan po Makkonu.



5. obletnica Makkona (2016) je predstavljala izpopolnitev potenciala tako organizatorjev kot prostorov Fakultete za računalništvo in informatiko. Tako smo na dogodku imeli čast gostovati finalni turnir v igri Weiss Schwarz. Končno smo lahko realizirali manjši »Artist Alley«, kjer je bilo omogočena prodaja umetnin različnih slovenskih talentov. Množica je uspešno dobila dolgo željene karaoke in predvajanje animejev...

Več kmalu!
Preberi več

PIŠITE NAM!

Contact Form

Powered by

Kaja Gril @2023

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram