MofuCon 2023 - Cosplay tekmovanje

CosplayTekmovanje2023

PRAVILA KATEGORIJ

Kategorije letošnje konvencije so: ročno izdelovanje (crafting), delo s peno (foamwork), šivanje (needlework), glas ljudstva, in najboljši novinec.

 

ROČNO IZDELOVANJE:

 • Kategorija vključuje več različnih tehnik, kot naprimer: delo s peno, šivanje, uporaba LED komponentov, delo z usnjem, ličila, 3D printanje itd.
 • Kandidati v tej kategoriji pokažejo kostum, izdelan s kombinacijo različnih tehnik. Kostum se ne nagiba na samo eno tehniko.
 • Kandidati bodo premaknjeni v to kategorijo, če je njihov kostum narejen iz neobičajnih materialov, kot naprimer: papir maše, karton, lepenka, 3D print, itd.

 

ŠIVANJE:

 • Kandidate v tej kategoriji žirija sodi glede na tehnike šivanja, uporabljene v kostumu.
 • Lahko uporablja eno ali več tehnik, kot naprimer: ročno barvanje blaga, vezenje, itd.

 

DELO S PENO:

 • Kandidate v tej kategoriji žirija sodi glede na spretnost uporabe pene v kostumu.
 • Kandidat lahko prikaže tehnike, kot naprimer: graviranje, oblikovanje s peno v glini, priprava na barvanje, dodajanje tekstur, itd.
 • Sem spadajo tudi veliki rekviziti, naglavni okrasi, krila, itd.

 

GLAS LJUDSTVA:

 • Vsi kandidati se potegujejo za glas ljudstva, ki se dodeli glede na glasove, ki jih odda publika.

 

NAJBOLJŠI NOVINEC:

 • Če je na tekmovanju kandidat, ki tekmuje prvič in s prvim kostumom, se lahko poteguje za najboljšega novinca.
 • Ta informacija mora biti podana že ob predsojenju. Pomembna je iskrenost.

Prijavnica za cosplay tekmovanje


Some description about this section

Kratek opis cosplaya

Opišite lik ki ga predstavljate in kaj vse ste na cosplayu naredili sami. To besedilo ba za povezovalca med vašim nastopom na odru.


19:00
Cosplay tekmovanje v predavalnici sensei

MofuCon 2023

Pravilnik cosplay tekmovanja

1. Večkratna prijava z različnimi kostumi ni dovoljena. Kandidat se lahko prijavi le enkrat, z enim kostumom.

2. Skupinski kostumi so dovoljeni.

3. Tekmovanje vsebuje registracijo, predsojenje in predstavitev.

 • Registracija poteka preko spletnega obrazca, predsojenje v za-to namenjeni lokaciji, predstavitev pa na glavnem odru na dogodku. Lokacija za predsojenje bo sporočena vsem tekmovalcem vsaj 2 dni pred dogodkom, ali na info točki na dogodku samem.

 

4. Predsojenje: ob določenem času boste poklicani na predsojenje, kjer boste žiriji razložili proces ustvarjanja kostuma. Do časa predstavitve ste nato prosti.

5. Kandidati morajo podati opis, ki ga bo napovedovalec prebral med njihovim prihodom na oder. Lahko opiše podrobnosti kostuma, ali poda zgodbo o liku, ki ga kostum predstavlja. Lahko opiše proces izdelave, uporabljene materiale, število ur dela, ali karkoli, ki bi naredilo vtis na žirijo in publiko. Opis je omejen na 100 besed.

6. Vsi sprejeti kandidati se morajo zglasiti na predsojenje na dan tekmovanja. Kandidati, ki se ne udeležijo predsojenja, bodo diskvalificirani. Podatke za čas in lokacijo naslednji kroga tekmovanja vas bomo naknadno posredovali, če ste sprejeti.


7. Na registraciji dodajte referenčno sliko, po možnosti barvno sliko iz sprednje in bočne strani lika. Če vaša referenca slabo prikazuje lika, vam žirija ne more natančno soditi.


8. Na registraciji lahko priložite glasbo in/ali slike, ki bodo prikazane med vašim nastopom.


9. Fizični mediji (npr. CD-ji) in/ali video naprave (npr. laptop, iPod) na predsojenju ne bodo sprejeti.


10. Vulgarnost in kletvice na odru niso dovoljene. To vključuje sporočila na znakih ali oblačilih. Kršitev tega lahko privede do diskvalifikacije.


11. Politične ali verske izjave na odru in med sojenjem niso dovoljene. Kršitev tega lahko privede do diskvalifikacije.


12. Kostum ne sme biti uporabljen, če je bil prisoten na predhodnjih mednarodnih tekmovanjih, ali v finalnih krogih drugih tekmovanj.


13. Kostum ne sme promovirati uživanja alkohola, nezakonitih substanc, tobaka, uporabe orožja, ali nevarnih aktivnosti.


14. Kostum ne sme biti obscen ali žaljiv, ne sme kazati podpore sovraštvu ali sovražnim skupinam.


15. Kostum ne sme prikazovati kršitve, ali sam po sebi kršiti zakona.


16. Prosimo, da naj kostum ne vsebuje substanc, ki bi ovirale druge tekmovalce ali njihove kostume. Če nosite barve za kožo ali ličila, zagotovite, da se ne bodo prenesla na druge osebe. Na oder ne prinašajte česarkoli, kar bi lahko poškodovalo druge kostume. Po vaši predstavitvi ničesar ne puščajte na odru.


17. Golota ni dovoljena. Vsi kostumi morajo pokrivati telo na primeren način za publiko in družine. Nasilni prizori ali druge sporne vsebine lahko privedejo do diskvalifikacije, glede na presojo žirije.


18. Kandidati so odgovorni za svojo osebno lastnino. Ne moramo vam zagotoviti varnega prostora za osebno lastnino. Priporočamo, da imate asistenta, ki vam pri tem pomaga.


19. Ob kršitvi kateregakoli naštetega pravila, vas lahko vodstvo, osebje ali žirija dogodka, diskvalificira. Odločitev žirije je končna.


20. Kandidat na tekmovanje ne more pristopiti s kupljenim kostumom, ali kostumom ki ga ni naredil sam. Deli kostuma (npr. bodiji, pajkice, čevlji) so lahko narejeni iz kupjenih izdelkov, dokler je kanditat sam naredil vsaj 60% kostuma. Če je kostum predelan iz kupljenih izdelkov, mora kandidat podrobno razložiti kako je bil kostum ustvarjen, in postopek ustvarjanja. Kostumi, ki so sestavljeni iz kupljenih izdelkov in naj bi predstavljali lik ali kostum, niso dovoljeni.


21. Električni priključki vam ne bodo na voljo. Če vaš kostum potrebuje elektriko, mora biti del dizajna kostuma.


22. Krila, veliki rekviziti ali veliki kostumi so dovoljeni, vendar ob primeru, da so večji kot 2,5m v višino in 1m v širino, je možno da jih ne boste spravili skozi vrata. Če je možno, naj bodo večji deli kostuma snemljivi. Omejitve za velikost kostumov nimamo, vendar prosimo, da ste na odru pazljivi. Za kakršnokoli škodo na odru, osvetlitvi, tehnične opreme ali lastnine dogodka ste odgovorni sami.


23. Kostum mora omogočati gibanje z minimalno asistenco. Kostum vas ne sme ovirati ob vstopu in izstopu z odra. Kostuma ne smete sestavljati na odru.


24. Vsi rekviziti morajo biti preverjeni za varnost na info točki v skladu z naslednjimi pravili:

 • delujoče pištole (airsoft pištole, zračne pištole, plašilke, paintball pištole, šibrovke)
 • realistične replike pištol (replike, ponaredki ali igralne pištole, ki se jih na pogled lahko zamenja z delujočimi)
 • delujoča strelska orožja (pihalniki, samostreli, loki, pene v sprejih, frače, vodni baloni in vodne pištole)
 • železna orožja z naostrenim rezilom (sekire, bodala, tomahavki, noži, kunai, shurikeni, meči, sprehajalne palice z meči in "switch blade"-i)
 • razstreliva (petarde in ognjemeti)
 • kemična orožja (solzivci)
 • topa orožja (medeninasti členki, kiji, nunčaki)
 • rekviziti iz težkih materialov (vključuje železo, fiberglas, in steklo)
 • inštrumenti ki povzročajo čezmeren hrup, kot npr. vuvuzele.

  Replike orožij so dovoljene pod pogojem, da so narejene iz kartona, pene, lesa ali drugih lahkih materialov. Replike pištol so dovoljene le, če niso na pogled zamenljive z pravim orožjem. Cev vseh pištol mora biti pokrita z svetlo obarvanim čepom. Replike lokov so dovoljene, pod pogojem da imajo njihove puščice mehke konice.

PIŠITE NAM!

Contact Form

Powered by

Kaja Gril @2023

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram