Fotografiranje na MofuConu

MofuCon organizatorji cenimo naše obiskovalce in skrbimo za njihovo udobje. Zaradi tega smo pripravili nekaj hišnih pravil glede fotografiranja in snemanja na dogodku. V primeru neupoštevanja pravil si Društvo Makkon pridržuje pravico do izključitve kršitelja iz dogodka.

Ta pravila veljajo za vse fotografe in video snemalce.
Pred fotografiranjem cosplayerjev vedno vprašajte za dovoljenje. Želite spontano sliko? Po zajetju fotografije jo pokažite cosplayerju in vprašajte, če jo smete obdržati. Ne glede na to, kako dobra je, si morda ne želijo biti na njej. Če ste cosplayer, se ne bojte zavrniti fotografiranja. Če želite biti fotografirani, lahko zaprosite fotografa za sliko. Seveda ima tudi fotograf pravico spoštljivo zavrniti vašo prošnjo za sliko.
Za fotografiranje mladoletnih oseb pridobite dovoljenje njihovih staršev in hkrati pridobite dovoljenje za objavo slik na spletu.
Ne fotografirajte cosplayerjev, ki so zaposleni z osebnimi opravki. Atmosferične slike so dovoljene, vendar bodite pozorni na trenutke zasebnosti.
Upoštevajte osebni prostor cosplayerjev in njihovih spremljevalcev. Pred fotografiranjem prosite za dovoljenje in se dogovorite za primeren prostor, ki ne omejuje dogodka.
Ne dotikajte se cosplayerjev in njihovih rekvizitov brez izrecnega dovoljenja. Spoštujte njihovo zasebnost in prosite za dovoljenje, če želite popraviti del njihovega kostuma pred fotografiranjem.
Predstavite se in izmenjajte vizitke ali povezave na socialnih omrežjih. Fotografi, delite informacije, kako vas kontaktirati, cosplayerji pa lahko delijo svoje kontakte za lažjo izmenjavo fotografij.
Fotografije ponudite preko spletnih strani, emaila ali neplačljivih spletnih mest. Prodaja slik in videov zajetih na dogodku ni dovoljena. Zaželjeno je, da vse cosplayerje pri objavi slik na splet označite ali pa poimenujete v opisu. Pri deljenju slik kot cosplayer dodajte avtorstvo fotografije.
Če cosplayer zavrne fotografiranje, to spoštujte. Enako velja, če fotograf zavrne prošnjo za slikanje. Komunikacija in spoštovanje osebnih mej sta ključna.

Fotografiranje na MofuConu

 1. Pridobite Dovoljenje pred Fotografiranjem:
  • Pred fotografiranjem cosplayerjev vedno vprašajte za dovoljenje. Želite spontano sliko? Po zajetju fotografije jo pokažite cosplayerju in vprašajte, če jo smete obdržati. Ne glede na to, kako dobra je, si morda ne želijo biti na njej. Če ste cosplayer, se ne bojte zavrniti fotografiranja. Če želite biti fotografirani, lahko zaprosite fotografa za sliko. Seveda ima tudi fotograf pravico spoštljivo zavrniti vašo prošnjo za sliko.
 1. Odgovorno Fotografiranje Mladoletnih Oseb:

  • Za fotografiranje mladoletnih oseb pridobite dovoljenje njihovih staršev in hkrati pridobite dovoljenje za objavo slik na spletu.

 2. Spoštujte Osebne Opravke:

  • Ne fotografirajte cosplayerjev, ki so zaposleni z osebnimi opravki. Atmosferične slike so dovoljene, vendar bodite pozorni na trenutke zasebnosti.

 3. Spoštujte Osebni Prostor:

  • Upoštevajte osebni prostor cosplayerjev in njihovih spremljevalcev. Pred fotografiranjem prosite za dovoljenje in se dogovorite za primeren prostor, ki ne omejuje dogodka.

 4. Vprašajte za dovoljenje pred dotikanjem:

  • Ne dotikajte se cosplayerjev in njihovih rekvizitov brez izrecnega dovoljenja. Spoštujte njihovo zasebnost in prosite za dovoljenje, če želite popraviti del njihovega kostuma pred fotografiranjem.

 5. Izmenjava Kontaktov:

  • Predstavite se in izmenjajte vizitke ali povezave na socialnih omrežjih. Fotografi, delite informacije, kako vas kontaktirati, cosplayerji pa lahko delijo svoje kontakte za lažjo izmenjavo fotografij.

 6. Oglaševanje Fotografij:

  • Fotografije ponudite preko spletnih strani, emaila ali neplačljivih spletnih mest. Prodaja slik in videov zajetih na dogodku ni dovoljena. Pri deljenju slik kot cosplayer dodajte avtorstvo fotografije.

 7. Spoštujte Osebne Meje:

  • Če cosplayer zavrne fotografiranje, to spoštujte. Enako velja, če fotograf zavrne prošnjo za slikanje. Komunikacija in spoštovanje osebnih mej sta ključna.

Pravila za obiskovalce

MofuCon organizatorji cenimo naše obiskovalce in skrbimo za njihovo udobje. Zaradi tega smo pripravili nekaj hišnih pravil, ki se jih morajo držati vsi obiskovalci dogodka. V primeru neupoštevanja pravil si Društvo Makkon pridržuje pravico do izključitve kršitelja iz dogodka.

Ta pravila veljajo za vseobiskovalce.
Prepovedano je izvajanje dejavnosti, ki kršijo zakon Republike Slovenije ali pravila Fakultete za Računalništvo in Informatiko ter Fakultete za Kemijo in Kemijsko Tehnologijo.
Vstop na MofuCon je prepovedan vsem osebam pod vplivom psihoaktivnih substanc, vključno z alkoholom, marihuano in drugimi drogami. Prav tako je prepovedan vnos in zauživanje takšnih substanc med dogodkom.
Kajenje je prepovedano v vseh notranjih prostrih in pred Fakulteto.
Hrana je dovoljena le na posebej označenih območjih konvencije, na primer v menzi. Dotikanje opreme in tehnike med potekom festivala MofuCon je strogo prepovedano.
Nošenje orožja na MofuConu je prepovedano, ne glede na funkcionalnost. Dovoljene so le nekovinske replike in cosplay pripomočki, ki jih mora pregledati osebje na info točki. Organizatorji si pridržujejo pravico do zasega vseh predmetov, ki jih označijo kot nevarne.
Prepovedano je prosjačenje za denar. Upoštevanje navodil MofuCon osebja ter osebja fakultet je obvezno. Vsako neupoštevanje ali prepir bo privedlo do odslovitve s konvencije.
Prepovedano je dotikanje ali kakršnokoli nadlegovanje cosplayerjev in drugih obiskovalcev brez njihovega dovoljenja.
Udeleženci naj izkazujejo spoštovanje do drug drugega, prostorov konvencije ter okolice. Prepovedano je smetenje, uporaba pirotehnike in glasnost naj bo v mejah normale, tudi na straniščih in v cosplay garderobah.
Prepovedane so vsebine neprimerne za mladoletne osebe.
Zaradi pravilnikov FRI in FKKT so živali in droni prepovedani na MofuConu.
V primeru poškodb se obrnite na info točko za prvo pomoč ali pokličite telefonsko številko 112. V primeru prehlada je obvezno nošenje mask, v primeru hujših simptomov pa je vstop na konvencijo prepovedan.
Prepovedano je vsako verbalno ali fizično nasilje, prav tako je prepovedan sovražni govor. Govor o politiki ni dovoljen na anime konvenciji MofuCon.
Promocija izdelkov, storitev ali drugih dogodkov je dovoljena le ob predhodnem dogovoru z organizatorji. Nepooblaščena prodaja je strogo prepovedana.
Udeleženci imajo možnost oddati pritožbo ali prijavo na info točki. Organizatorji bodo obravnavali vse pritožbe in ukrepali v skladu z ustreznimi postopki.
Organizatorji si pridržujejo pravico do sprememb pravilnika. Udeleženci bodo obveščeni o morebitnih spremembah na uradni spletni strani ali ob vhodu na MofuCon.

PIŠITE NAM!

Contact Form

Powered by

Kaja Gril @2023

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram